Ik ben Antoon Brenders en ben de samensteller en presentator van "Zlata Muzika". Het muziekprogramma dat ik presenteer bevat vooral Tsjechische volksmuziek en Oberkrainermuziek. De voorliefde voor deze blaasmuziek is bij mij in de jaren '70 ontstaan bij de oprichting van De Dongelander Muzikanten. Ik was daarvan ruim 30 jaren lid, waarvan 12 ½ jaar als muzikaal leider. Het repertoire van De Dongelander Muzikanten bestond vooral uit Tsjechische volksmuziek (Bohemen en Moravië). Vooral de muziek uit Bohemen is in de jaren zestig enorm populair geworden door het orkest van Ernst Mosch und die Original Egerländer Musikanten.
Na de periode van de Dongelander Muzikanten ben ik  ruim acht jaren muzikaal actief geweest op de bastuba bij de Drie Donken Blaaskapel. Helaas is de kapel in juni 2018 gestopt. Maar er zijn altijd weer nieuwe wegen die je op de muzikale weg kunt inslaan. Vanaf mei 2018 heb ik het muzikaal leiderschap op me genomen van Die Lageländer
uit Prinsenbeek. In oktober 2018 zijn we met een aantal muzikanten gestart met een kleine bezetting. Daarbij bespeel ik weer de bastuba. De formatie heet: Malá kapela. En omdat ik nou een maal het virus van de Tsjechische volksmuziek in de genen lijk te hebben ben ik ook nog actief als muzikaal leider bij  Die Walddrum Musikanten uit Tilburg. 

Sinds 6 augustus 2006 presenteer ik het blaasmuziekprogramma "Zlata Muzika". De mooiste mix is het spelen van Tsjechische volksmuziek en deze volksmuziek dan ook nog verder promoten via de webradio. 

Neem contact op met Antoon Brenders: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 


Copyright © 2018. Zlata-Muzika. Alle rechten voorbehouden