ernst hutter_logo

ernst hutter

Ernst Hutter is in 1958 geboren in Opfenbach/Lindau in Duitsland niet zover van zijn huidige woonplaats Wangen im Allgäu.
De muzikale levensloop van Ernst Hutter is al op hele jonge leeftijd begonnen en omvat alle vormen van blaasmuziek. Ernst speelde in zijn jeugd in big-bands en dixieland bands en maakte later sinfonische blaasmuziek in grote blaasorkesten. Maar bovenal speelde hij ook veertien jaren bij “Ernst Mosch und die Original Egerländer Musikanten”.

De muzikale levensloop van Ernst Hutter is al op hele jonge leeftijd begonnen en omvat alle vormen van blaasmuziek. Ernst speelde in zijn jeugd in big-bands en dixieland bands en maakte later sinfonische blaasmuziek in grote blaasorkesten. Maar bovenal speelde hij ook veertien jaren bij “Ernst Mosch und die Original Egerländer Musikanten”. Hij studeerde van 1978 tot 1984 aan de Musik-hochschule in Stuttgart. Zijn eerste aanstelling als beroepsmuzikant was als kapelmeester van de Stadkapelle van Herrenberg. Al snel moest hij deze eerste aanstelling beëindigen omdat hij in 1985 werd gevraagd om te spelen bij “Ernst Mosch und die Original Egerländer Musikanten”. En nog een korte tijd later werd hij ook uitgenodigd om als trombonist te spelen bij de SDR big-band van Erwin Lehn, uitgerekend het orkest waar Ernst Mosch destijds ook als trombonist speelde. Sinds die tijd heeft Ernst Hutter zich verder kunnen ontwikkelen en is tegenwoordig één van de meest veelzijdige blaasmuzikanten in de duitse blaasmuziekwereld. Ernst Hutter speelt in verschillende orkesten en ensembles: SWR Big-band, SWR Allstar Quintett, Ernst Hutter Quartett, Qauttrobones, Stuttgart Brass Quertett en die Egerländer Musikanten. Daarnaast verzorgt hij tal van muzikale workshops.

ernsthuttergruppenbild

 

“Ernst Mosch und die Original Egerländer Musikanten” 
Toen Ernst Hutter in 1985 het verzoek kreeg om met het orkest van Ernst Mosch een plaat- opname te verzorgen, ging een jeugddroom van hem in vervulling. Na die tijd kreeg hij de mogelijkheid zo’n kleine 15 jaar mee te gaan op tournee en producties mee te maken met gewaardeerde collega’s zoals Franz Bummerl, Freek Mestrini, Ferzenz Azsodi, Heinz Hermannsdörfer en Karl Kraft waardoor veel van de Böhmische muziek werd geleerd maar ook veel levenservaring werd opgedaan.

Na de dood van Ernst Mosch in 1999 ging Ernst Hutter samen met zijn muziekcollega Toni Scholl de Egerländer Musikanten leiden. Een orkest met uitsluitend muzikanten die ook bij Mosch hadden gespeeld. Het voornaamste doel was de Egerländermuziek zoals die onder leiding van Ernst Mosch werd gespeeld voor de toekomst veilig te stellen. Vanaf 2003 leidt Ernst Hutter alleen “Die Egerländer Musikanten- Das Original”


Ernst Hutter und Die Egerländer Musikanten - Das Original
Ernst Mosch
heeft eens over zijn muzikanten gezegd: “Zonder mijn muzikanten zouden we al die jaren niet zo succesvol zijn geweest. Daarom ben ik trots op hun en oneindig dankbaar. En wat nog veel belangrijker is: het zijn allemaal vrienden verbonden door de liefde van “onze” muziek. Alleen door zo’n band kan men veel jaren zo geliefd en zo populair zijn.”

In de geest van de uitspraken van Ernst Mosch hebben zijn muzikanten ten doel gesteld na zijn dood de fakkel verder te dragen en de traditie voort te zetten. “Er wird noch wehen, wenn wir längst nicht mehr sind” luidt de tekst van het door Mosch zelf gecomponeerde “Böhmischer Wind”.

 

ernsthutterzang

Zangduo Katharina Praher & Nick Lores
Naast instrumentale egerländermuziek is bij het orkest van Ernst Hutter ook te genieten van zang. De zang bij het orkest wordt verzorgd door het zangduo Katharina Praher en Nick Lores. Zij zijn sinds 2003 verbonden aan het orkest. Nick Lores is naast zanger ook nog componist. Hij heeft al een aantal prachtige composities op zijn naam staan die ook op diverse CD's van Ernst Hutter te beluisteren zijn. De AHA-polka van zijn hand is al erg populair geworden. Op de laatste nieuwe CD "Lebensfreude" is de polka "Schön bei euch zu sein" opgenomen; een zangnummer van zijn hand.

ernst hutter_logo

 

Fanproject Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten
Het orkest van Ernst Hutter kent een fanclub. Liefhebbers van de Egerländermuziek en in het bijzonder liefhebber van Ernst Hutter und die Egerländer Musikanten - Das Original. 
De fans krijgen twee per jaar een fanclubtijdschrift met de nieuwste wetenswaardigheden van Ernst Hutter. Daarnaast bestaan er een aantal voordelen als fanclublid. O.a. 15% korting op nieuw verschenen CD's, 10% korting op entreekaarten van concerten, 15% korting voor de teogang tot de jaarlijkse open air met daaraan gekoppeld een fantreffen.
Om lid te worden van deze fanclub kunt zich aanmelden via de site van Ernst Hutter: http://www.die-egerlaender-musikanten.de

Discografie van "Ernst Hutter & die Egerländer Musikanten - Das Original"
Ernst Hutter heeft tot op heden twaalf CD's en twee DVD's opgenomen. De muziek van de CD's is uiteraard te horen via "Zlata Muzika".
Voor verder interesse in de CD's verwijs ik u naar http://www.die-egerlaender-musikanten.de

Zlata Muzika heeft een special over Ernst Hutter: Klik hier om deze uitzending te beluisteren.


Van Ernst Hutter zijn een aantal videoregistraties te vinden op You Tube

Blasmusik im Herzen

Wir sind Vollblutmusikanten

Die Fuchsgraben-Polka 2008

Open Air am 31.07.2010 in Wilhelmsdorf


Copyright © 2018. Zlata-Muzika. Alle rechten voorbehouden